PASAKLI SERÇE

Pazartesi, Mayıs 23, 2016

serçe

Bazen kafam karışıyor, Sessize alıyorum düşüncemi rahatlıyor. Gerçeğin tarağıyla tarıyorum fikrimin saçlarını, düzeliyor.

Bazen ruhum karışıyor. Susuyorum. Dibine çöküyor duygularımın tortusu, duruluyorum.

Seni sessiz adam, acıttığın yerde bırakıyorum. Çünkü yanlışım olduğu düşüncesiyle yandığımda, dağılıyorum.

Sevmek sadece Allah' ın lütfu. Sevdiremem sana kendimi, sevdirmedin bana kendini. Ne elin değdi, emek çekti, ne sesin söyledi, gönlüm aldı.

Nezaket, sadakat, kulun mizacı, emeği, seçimi, hali. Değiştirir, şekil verir. Eğitir, öğretir, kemale eriştirir. Sevgiyi sadece, yalnızca Allah verir.

Gölgeni gördüm önce, serin ve emindi. Dinlendim azıcık. İçini dinledim, sakin ve dingindi. Sokulup kalmak istedim. Rüzgarını yolladın önce, silkeledin dallarından. Toprağı savurdu üzerime, kovaladın gölgenden. Ne yaprağındı muradım, ne meyven, ne dalın, ne budağın. Huzurdu aradığım, serin gölgende yakaladım sandım.

Yanılmış olduğumu görmek istemiyorum. Yanılmış olduğumu kabul etmek istemiyorum.

Elmas bir serçe, zümrüt gözlü kanarya, yakut gagalı bülbül değilim. Ne Anka kuşuyum, ne bin bir renkli papağan. Açık sözlü, derin yürekli, biraz deli ama epeyce hisli biriyim. Etim butum bu işte, pasaklı bir serçeyim.

Takılıp kaldığın, gönül telimden, koparıp salacağım seni meçhule. Kıymet verdiğim değerler savrulacak olmasa. Arkandan el sallamadan, vereceğim kara yele, yüreğim seninle sürüklenip helak olmasa. Git içimden git de acım bitsin diye açacağım sana ördüğüm sur kapılarını, içimi çakal çıyan talan edecek olmasa.

Bazen gönlüm yoruluyor, Döküyorum, ne varsa mangalımda, ciğerime ateş değdiren. Rahatlıyorum.

Bazen yoruluyor varlığım, başımı koyup mezar taşına, orada ismimin olmasını diliyorum.

BU YAZILARI DA OKUYUN

2 yorum

  1. Pasaklı bir serçeyim, ne güzel benzetme. O da vahşi bir kedidir eminim. Ah erkekler, vah kadınlar...

    YanıtlaSil
  2. sevince insan sevdiği önünde, boynu bükük olur, kah sırma saçlı dilber, kah pasaklı serçe...

    YanıtlaSil