HA HAY

Perşembe, Temmuz 07, 2016

masum

Sevmeyecek mişim, ha hay. Hem de hiç. Duy da inanma. Yüreğime ben hükmedemiyorum efendim, seni dinler mi.

Yazmayacak mışım, ha hay. Hem de hiç. Bekle de gör. İçimde şaha kalkmış küheylan, dizgin tutar mı.

Sana oyun geliyor her halde sevdam, hikayeler yazıyorum karnımdan, ha hay. Nerede öyle bir nimet. Aç gönlünü sevgili, gözlerin kamaşır göremezsin ama aç gönlünü, yangınımı, fırtınamı yalnız gönlünde hissedersin.

Unutup gidermişim sıkılınca, ha hay. Kim unutmuş, ne zaman nasıl. Beden canını unutur mu, bekleme, umma.

Zaman eskitirmiş, ha hay. Her gün yeniden filizlenen, her an yeniden tazelenen eskir mi. Aç sineni sevdaya, demlen sende kıvamımla, eskir desinler, sen inanma.

Kırılır, küsermişim, incinir vazgeçer mişim, ha hay. Tel tel saçlarımı yolsan, derimi incecik soysan, ciğerime köz de bassan, incinmem yar senden, unutma.

Bir gün gelir susarmışım, hep böyle şakımazmışım, ha hay. Dilimi besleyen dil'im, çağlarken pınarlar gibi nasıl susar, kim derse desin inanma.

Hep böyle susacakmışsın, beton gibi renksiz tatsız, ha hay. Ciğerin pes eder, kurursun. Gönlün yağmurudur sevda, biliyorum seninde ruhunda, pes et artık yeter kaçma. 

Ölünce bitermiş hepsi ha hay, Mevla dan seni dilemek için Cennet çabalarım, Cennetime tat katan sultan, ebedi benimsin, azadın yok hayal kurma.

Hadi gönül gülümün suskun bülbülü, sen sukut eyle ben okurum, söylerim gönlünü.

BU YAZILARI DA OKUYUN

2 yorum

  1. Ha hay, çok tatlı bir ifade. Ağlamadan sızlamadan, kırıp dökmeden, güle oynaya yandığını anlatmak. Çok keyif aldım. Yüreğinize sağlık.













    YanıtlaSil
  2. Hep keder, hep hüzün, sevda mutluluk içindir. Eğlendirir, keyiflendirir, neşelendirir, mutlu eder, hem sizi, hem sevdiğinizi, hem de etrafınızda ki herkesi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil