SİYAH BOYAMA

Perşembe, Mayıs 26, 2016

siyah boyama

Neden ille de kabus, neden ille de karabasan reklamı modası. Neden hayatın cam göbeği, uçuk pembe, süt mavisi mürekkepleniyor. Neden neden simsiyah boyanıyor her mevcut.

Bir yaman sınav bu durum. Her kalem tutan siyah yazıyor. Her gören siyah görüyor. Yüreklerimizdeki umut tarlasında, yeni yeşeren sevgi çiçekleri, çamurlu, yasak ayaklarla çiğnenmek isteniyor.

Her bir yanımız kabus örgüler, filanlar çoğaldı, falanlar arttı. Tüh vah kara günlere gidiyoruz. Aman dikkat şunu çaldılar, bunu alıyorlar. Toplum delirdi, toptan şaşırdık, herkes şarlatan, herkes tukaka, rüşvetçi, kalleş, hırsız, dalkavuk, tezgahçı, karabela, aman dikkat katran yağıyor. Güneşi siyaha boyamışlar, bulutlar kömürden.

Of durun. Biraz susun, yeter, kesin artık. Nedir istediğiniz, nedir bu kabus tellallığı, nerede yaşıyoruz, hani bizim öz enerjimiz.

Sesimizi yükseltip bastıralım bu azgın kabus tellallarını. Daha ölmedik, güneş hala sönmedi. Her problem insanın beyninde bir zerreye sığacak kadar küçük. Her insan kendi öz gücüyle bir dünya kurup, kurtaracak kadar güçlü. Her sevgi gönülden dağıldığı zaman, dünyaya sığmayacak kadar büyük. Her var, paylaşıldıkça, her vara yetecek kadar fazla. Her sıkıntı, bir çare ile devrilecek kadar güçsüz. Her yürek bütün yürekleri kaplayacak kadar geniş. Her engel ezip geçilecek kadar küçük pürüzdür gerçekte.

Biz yalnızca ellerimizi bıraktık. Türlü bahanelerle, türlü oyunlarla. Bazı zavallılar fırsat bilip avaz avaz bağırdı. Bayramlar yapmaya, kutlama hazırlıklarına başladılar.

Yeniden tüm sevgimizle el ele vererek, sahte felaket tablolarına, gönüllerimizden gün ışığı düşürelim. Oyunlarını bozup ellerine ayaklarına dolayalım. Kardeştik, kardeş kalacağız. Çanakkale 'de yatan Kürt Mehmet, Çerkez Hasan, Laz Hüseyin ler rahat uyusun diye.

Unutmamalıdır ki aydınlığın değeri karanlıkta anlaşılır. Işığa koşmayanlar, karanlıktan şikayet edemezler. Göğümüzü siyaha boyattırmayacağız. Gök girsin kızıl çıksın, Bu uğurda kanlar aksın canlar çıksın ama bu vatan bütündür bütün kalsın.

Rabbim bir daha milletime istiklal marşı yazdırmasın.

BU YAZILARI DA OKUYUN

0 yorum