KURTALAN EKSPRES EFSANESİ

Salı, Şubat 07, 2017

Tolga Akyurt

Türk popu çok renkli dönemlerini yaşıyor. Günümüz müzik sektörü kar hedefli iş yaptığı için görseller desteği ile kalitesiz söz, duygusuz müzikle de yürüyor. Dans, hareketli figürler biraz da şuh ifadelerle hemen her şarkı yürüyüp gidiyor.

Son on yılın on popüler ismi deseniz, son on yıla ait üç isim zor çıkar. Kalıcı olamayan sabun köpüğü gibi ışıldayıp sönen sayısız genç isim var. Bir varmış bir yokmuş misali.

Ruhun ayarlarına dokunup orada gezinen nameler ve onları canlandıranlar kalıcı oluyorlar. Barış Manço' nun kar amacı gütmeyen dolu dolu duygu yüklü namelerini kah türkü kah şarkı arası gelip giden eserlerini onu çağdaş ozan kılan gönlünü sevmemiz bundan.


Kurtalan Ekspres Barış Manço 'nun geride kalan, sıcak nefesi. Sinelerimize hala o eski tatları yaşatan, yüreklerimizi alev alev tutuşturup coşturan temposuyla, dipdiri dupduru aramızda.

Cem Yalçınkaya  Umut Kuzey

Datça konserlerinde meydanı hınca hınç dolduran, yediden yetmişe, kadın erkek herkesi bir dakika durdurmadan uçuran Kurtalan Ekspres, tazeliğinden, canlılığından hiç bir şey kaybetmediklerini bir kere daha gösterdi.

1972 yılı sonlarında Ahmet Güvenç, Murat Ses, Ömür Gidel, Celal Güven ile toplanan grup Türk rock müzik tarihinde sağlam adımlarla ilerledi.

1978 den sonra Bahadır Akkuzu' nun katılımıyla yollarına devam etti. Yıllar içinde bir çok müzisyene yoldaşlık etti. İsimleri sürekli değişse de sağlam tabanı ile ekip hiç bozulmadan ve ilkelerinden ödün vermeden ilerledi.

Kurtalan Ekspres ülkemin bu güne kadar kurulmuş en sağlam grubudur. Yıllarca Barış Manço' ya orkestra olmuş, onunla uzun bir müzik yolculuğu yapmıştır. Onun ebediyete gidişinden sonra Cem Karaca ile uzun soluklu bir çalışma dönemi geçirmiştir.
Tolga Akyurt

Şimdilerde yeni sesleri Tolga Akyurt ruhuyla Barış Manço' yu, sesiyle Cem Karaca' yı taşımıştır gruba. Umut Kuzey Gibi Gibi ile gönüllerde yer edinmiş, grubun taze nefesi yeni sesi olmuştur çoğu zaman.
Umut Kuzey

Bas Gitar – Grup Şefi: Ahmet Güvenç
Gitar: Cem Yalçınkaya
Davul: Sefa Ulaştır
Solist: Tolga Akyurt
Klavye: Bülent Güven
Elektro Gitar : Akın Eldes
Tonmayster : Serhat Deniz
Rodi: Ramis Nurçeli
Genel Kordinatör : Volkan Seviğ
Konser Sorumlusu : Yunus Emre Yılmaz – 0 553 358 00 74
Backline: Melih Erdem
Fotoğraflar: İlker Kavruk , Sevan Özbülbül

iletisim@kurtalanekspres.net

Web Tasarım – Sosyal Medya: İlker Kavruk

Yolu sevgiden geçenlerin, gönül tellerine inceden dokunur Kurtalan Ekspres. Yolu daima sevgi üzerinde olan ülkemin güçlü sesi Kurtalan Ekspres...

BU YAZILARI DA OKUYUN

0 yorum